پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 312537
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۰:۰۵

امروز سه شنبه دهم رجب المرجب، برابر است با سالروز رحلت آیت الله میرزا باقر قاضی تبریزی (ره).

خطه عالم پرور تبریز در طول تاریخ تشیع بزرگان و نام آوران بسیاری را تقدیم دنیای اسلام نموده است.

سرویس علمی- فرهنگی خبرگزاری حوزه/ کسانی که عمر خویش را چون سوزش شمعی در بادهای مخالف، دمادم در راه اعتلای اسلام عزیز صرف نمودند و از هیچ بلا و ابتلائی نهراسیدند و سالهای حیات طیبه شان را در راه مجاهدت علمی و انتشار معارف دینی صرف نمودند و لحظه ای در این مسیر آرام و قرار نداشتند.

از این جرگه و این نحله باید یاد کرد از بزرگانی نظیر آیات عظام و رادمردان روزگاران  قاضی تبریزی، علامه طباطبایی، علامه امینی،علامه محمدتقی جعفری و دیگر ستارگان آسمان پرفروغ این سرزمین شرافت و رشادت و علم و دین.

اما در میان این بزرگان و برجستگان بایستی از ميرزا باقر قاضي تبريزي فرزند ميرزا محمدعلي نام برد که بی تردید یکی از این سرآمدان و قله های رفیع علم و معرفت است.

ایشان در سال 1285 قمري در تبريز متولد شد.

تولد او در خطه عالم پرور و نام آوران تبریز گرچه توانست محیطی برای رشد و ارتقای دانش و اعتلای خرد و معرفت او فراهم آورد اما بی شک باید گفت آنچه نقش اول و بی بدیلی در رسیدن ایشان به جایگاه والا و بلندمرتبه ای که امروز از آن یاد می کنیم داشته و دارد، تلاش و مجاهدت و ممارست فردی و سختی ها و مصائبی است که ایشان در این راه سخت اما شیرین و پر فراز و نشیب اما زیبا متحمل شد و از پس این دردها و رنجها که بی تردید در هر راه خطیر و جانانه ای وجود دارد، چهره ای از یک عالم برجسته دینی و فاضل خردمند الهی و عارف بلندمرتبه آئینی برآورد.

ایشان در طول سالهای تحصیل و ممارست جدی و سخت علمی از محضر اساتيدي چون ميرزا حبيب‏اللَّه رشتي، ملاحسينقلي همداني، فاضل شربياني، آخوند خراساني، علامه محمد كاظم يزدي، شريعت اصفهاني و شيخ حسن مامقاني سود جست و محضر این عزیزان بلندمرتبه و اساتید به نام حوزه آن روزگار را درک کرد.

آيت‏اللَّه ميرزا باقر قاضي تبريزي پس از گذراندن مراحل مختلف علمی و مستفیض شدن در محضر بزرگان خرد و اندیشه دینی توانست اجازات متنوع و متعددی را از اساتید آن روزگار به دست آورد و بر سریر اجتهاد و مقام رفیع زعامت دینی نائل آید پس آنگاه در تبریز به کرسی تدریس و زعامت دینی و رفع و رجوع درخواستهای مختلف مردم آن سامان و تدریس و تربیت و پرورش شاگردان مکتب علم دین پرداخت.

از جمله آثار ماندگار و باقیات الصالحات این عالم ربانی و عالم عمل خیز ایمانی ميرزا باقر قاضي آثار نوشتاری و تألیفات سترگ و شگرف ایشان است که برای سالکان طریق علم و معرفت چون در تابان و چراغ شبی افروزی برجای مانده است.

 کتابهایی چون حاشيه‏ي رسائل شيخ مرتضي انصاري، حاشيه‏ي رياضُ المسائل، حاشيه‏ي فُصول الاصول و الدُّرَرُ الغَرَويَّه في الفوائِدُ العلميه و دیگر یادگارهای علمی و قلمی ایشان که همگی در تراز آثار ارزشمند و مفید و قابل توجه حوزه علوم دینی بوده است.

از جمله خصوصیات اخلاقی و صفات روحانی و سلوک عرفانی آيت‏اللَّه ميرزا باقر قاضي تبريزي می توان به  اخلاق نیکو، حلم، متواضع و به دور از مسايل دنيوي بودن و تا آخرين لحظات حضور در این عالم فانی از وجوهات شرعي استفاده‏ي شخصي نكردن یاد نمود.

این مرد الهی و عالم عرفانی و سالک طریق روحانی در دهم رجب 1366 قمري در 81 سالگي در تبريز دار فانی را وداع گفت و پيكرش با شكوه و ابهت و عظمتی بسیار بر روی دستان مردم تبریز تشييع و تدفين شد.

آری؛ خطه عالم پرور تبریز در طول تاریخ تشیع بزرگان و نام آوران بسیاری را تقدیم دنیای اسلام نموده است.کسانی که عمر خویش را چون سوزش شمعی در بادهای مخالف، دمادم در راه اعتلای اسلام عزیز صرف نمودند و از هیچ بلا و ابتلائی نهراسیدند و سالهای حیات طیبه شان را در راه مجاهدت علمی و انتشار معارف دینی صرف نمودند و لحظه ای در این مسیر آرام و قرار نداشتند.

و بی تردید نام آيت‏اللَّه ميرزا باقر قاضي تبريزي در این میانه بر تارک این آسمان پرفروغ می درخشد و تا همیشة تاریخ، جاودانه و ماندگار و در قلوب طلاب علوم دینی به بزرگی و عظمت باقی خواهد ماند.

 

 

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha